Välj en bilverkstad som alltid gör dig trygg.

Även om det inte är så kul att ta bilen till verkstaden ska det vara enkelt, smidigt och framförallt tryggt. När du rullar ut från en MECA-verkstad ska du inte bara vara nöjd, du ska känna att din bil inte kunde ha varit i bättre händer. Läs om några saker som är självklara hos MECA.

Du har rätt att ställa krav på din bilverkstad

På MECA har vi som ambition att vara din mest förstående bilverkstad. Om det är något du är orolig över eller om du behöver svar på en fråga, säg bara till så ska vi försöka göra dig trygg. Vi har satt ihop några punkter som är bra att tänka på när du ska välja en bilverkstad.

Du kan tryggt låta MECA ta hand om din bil. 

Vi förstår bilar, och vi förstår dig som bilägare. Här är fem värden som gör MECA till ett tryggt val:

  • När du servar bilen hos MECA får du assistansförsäkring i ett år

Regelbunden service är ett måste för din bil, vare sig den drivs av el, bensin eller diesel. Du förlänger bilens livslängd och minskar risken för onödiga kostnader. Hos MECA får du dessutom assistansförsäkring i ett år utan kostnad. Du får hjälp vid bränslestopp, punktering eller om tappat bort din nyckel av någon anledning. Kan vi inte hjälpa dig på plats får du bilbärgning till en kedjeansluten bilverkstad.

  • Din nybilsgaranti är alltid trygg hos MECA

En regelbunden service är även viktig om du vill vara säker på att bilens garantier ska gälla. Bland annat kan du vara trygg med att nybilsgarantin gäller, om din bil skulle omfattas av den. Johan Christersson, kedjechef på MECA, reder ut ett vanligt missförstånd med nybilsgarantin.

“En del bilägare tror att de måste lämna en nyare bil på en märkesverkstad för att nybilsgarantin ska gälla, säger Johan. Detta stämmer inte, allt som behövs är att verkstaden utför service och reparationer enligt biltillverkarens rekommendationer.”

  • Du får även garanti på verkstadens jobb och alla reservdelar du köper

På MECA har vi reservdelar till fler än 8 000 bilmodeller i lager. Eftersom vi använder reservdelar av originalkvalitet eller delar av motsvarande kvalitet, kan du vara säker på att din bil får rätt del. Vi lämnar tre års garanti på reservdelar, och din MECA-verkstad garanterar sitt arbete på din bil under 12 månader efter det att uppdraget har avslutats.

  • Du kan dela upp en stor kostnad i mindre delar – utan ränta

Det är aldrig speciellt kul att reparera bilen. När en högre kostnad kommer oväntat kan det vara skönt att betala mindre belopp i en lugnare takt. Hos MECA kan du delbetala en service eller reparation i fyra månader utan ränta. 

  • En del verkstäder kan hämta och lämna din bil. 

Har du svårt att ta bilen till verkstaden? Så länge du bor max 30 minuter eller upp till 15 km från en MECA-verkstad kan vissa verkstäder hämta och lämna din bil. När du bokat tjänsten kommer du överens med verkstaden var de hämtar bilen samt hur de får bilnyckeln. Efter utförd service eller reparation kan de lämna bilen på samma ställe. Priset för MECA:s Hämta & Lämna-service sätts beroende på var du bor i förhållande till den verkstad du väljer. När du bokar får du en offert av verkstaden.

MECA siktar på att ha 100 % godkända bilverkstäder 

Godkänd Bilverkstad är en viktig ny standard som gör dig extra trygg som bilägare. Syftet med standarden är att säkerställa den kvalitet som du har rätt att kräva av en fordonsverkstad. Det gäller även för dig som kör elbil. Hos MECA arbetar vi löpande för att varje verkstad ska vara en Godkänd Bilverkstad.