Dragkrok

Behöver du dragkrok på din elbil? Läs om vilka elbilar som kan ha dragkrok och hur MECA kan eftermontera en dragkrok på din elbil.

Boka för din elbil

För många bilägare är dragkrok ett måste på bilen. Men det är långt ifrån många elbilar som har det. Än värre, flera elbilar får överhuvudtaget inte dra släp. Låt MECA guida dig hur du ska göra för att få en elbil med dragkrok.

Batteriet sitter ofta där dragkroken ska monteras

Många elbilar kan ha dragkrok, men eftermontering kan vara komplicerad ifall batteriet sitter där kroken ska monteras.

Ny utveckling gör dragkrok tillåtet

För att möta marknadens behov byggs många nya elbilar så att de kan förses med dragkrok. Idag blir allt fler elbilar godkända för en dragvikt på 1 000 kilo eller mer.

Kolla med Transportstyrelsen om din elbil har godkänd dragvikt

För att din bil ska få dra släp måste den ha en godkänd dragvikt. Detta anger Transportstyrelsen om du söker med bilens registreringsnummer hos deras släpvagnskalkylator. Utmaningen är att många elbilar inte angett dragvikt, eller tågvikt som det också heter. I takt med att fler biltillverkare registrerar dessa uppgifter kommer det underlätta för fler bilar som vill ha dragkrok.

Kolla på Transportstyrelsens webbplats vad som gäller för din elbil.

Sök dragkrok hos MECA med ditt reg-nummer.

Skriv in ditt registreringsnummer för att se om MECA kan montera en dragkrok på din elbil.

Kan din elbil ha dragkrok?

Här är en lista med bilar som tillåter dragkrok som tillval, och vilken dragvikt som tillåts. Observera att många dragkrokar som eftermonteras endast kan användas för cykelhållare.