Bli en del av MECA

Så går du från en vanlig verkstad till en MECA Bilservice.

Äger du en verkstad?

Funderar du på att utvidga verksamheten – men vill samtidigt fortsätta att vara självständig? Tycker du att förändringarna i branschen, med krav på bland annat avancerad elektronik, ökad miljöhänsyn, generösa öppettider och starkare marknadsföring är spännande utmaningar, men skulle vilja ha lite hjälp att ta dig an dem? Vill du kunna serva alla kunder på marknaden och bli en MECA-verkstad? Då är MECAs verkstadskoncept – MECA Bilservice – något för dig.

Fördelar med MECA

Professionella

Vi är ansvarsfulla och pålitliga i alla relationer och prioriterar alltid ärlighet, tydlighet och trygghet. Vi arbetar strukturerat och konsekvent. Vi vågar ta beslut, även de obekväma och vi genomför dem.

Innovativa

Vi lever i en föränderlig värld och verkar i en bransch i ständig utveckling. Det ställer krav på att vi är nytänkande, lyhörda och handlingskraftiga. Genom unika tekniska lösningar och smarta tjänster visar vi förståelse för din affär och bilägarnas vardag. Vi är öppna, flexibla och lyssnar till kundens behov.

Kompetenta

Vi är hela Sveriges mest förstående bilexpert. Vår personal är kunnig och erfaren. Vi förstår våra kunders behov och förutsättningar och innebörden av snabb, rätt och komplett service. Vi har självförtroende i vår kunskap och kompetens men är alltid lyhörda när det gäller våra kunders oro och behov.

Engagerade

Vi är engagerade och jobbar alltid för att alla ska känna sig som en vinnare – konsument, verkstad och grossist. Vi är förtroendeingivande, personliga och måna om att ge bästa möjliga service åt alla kunder. En professionellt utförd tjänst ger en bra rekommendation. Vårt rykte bygger varumärke, lojalitet och lönsamhet.

Här kan du läsa mer om alla fördelar som en MECA-anslutning ger:

 

 

  • Kompetensutveckling med behovsanpassade kurser
  • Teknisk support
  • MECAs affärssystem
  • Marknadsföring
  • Verktyg, utrustning och alla reservdelar din verkstad behöver
  • MECA Extranät

I korthet innebär en MECA-anslutning att du kommer att få tillgång till rikstäckande utbildning och tekniksupport som är oöverträffad på marknaden. Dessutom får du tillgång till kraftfulla IT-lösningar, resultatinriktad marknadsföringshjälp samt snabba och exakta leveranser via vårt distributionsnät från ett noga utvalt sortiment av högsta kvalitet.

Naturligtvis ställer vi löpande krav på de verkstäder som är anslutna till oss. För att säkra konkurrenskraften måste varje verkstad dela våra värderingar och leva upp till vår gemensamma kvalitetsnivå. Dessutom ska varje verkstad leva upp till självklara krav på ordning och reda, samt följa det utarbetade profilprogrammet, både invändigt och utvändigt. Inom MECA finns all hjälp du behöver. Genom utbildning och uppdatering av produkter och system hjälper vi våra verkstäder att uppfylla våra höga kvalitetskrav. Detta gäller både befintliga verkstäder och verkstäder som arbetar för att anslutas till MECA.

Vad är det bästa med att vara del av MECA?

Vi ställde frågan till några av våra anslutna verkstäder om varför just de har blivit en del av MECA.

Darko Smiljic
“Det bästa med MECA är att de är organiserade och erbjuder bra teknisk support som hjälper oss att lösa många problem.” Darko Smiljic, MECA Svensk Bilförädling AB
Sandra
“Att vi har en bra kommunikation med butik och kundutvecklare. Alltid lösningsorienterade och flexibla utifrån våra behov. Och så finns det stor möjlighet att utveckla vår verksamhet.” Sandra Ljunggren, Motordepån i Skälby AB

MECA Webshop – helhetslösningen för verkstaden

I MECAs webshop kan verkstadskunder snabbt och enkelt gå in och söka artiklar, ladda ner prisfiler och lägga beställningar – och få rätt delar i rätt tid.

Här kan du bland annat snabbt söka reservdelar med hjälp av registreringsnummer, och du får alltid en utförlig produkt-, pris- och lagersaldoinformation som tydliggör och förenklar dina köpbeslut.