Försäkring

Hur försäkrar du en elbil? Läs hur försäkringen för elbil fungerar när du ska serva eller laga din elbil hos MECA.

Så försäkrar du ett tryggt liv med elbil

Elbilar är dyrare i inköp, och deras avancerade teknik samt stora batteri behöver en speciell bilförsäkring. Vad betyder det när du ska serva din elbil?

Hur försäkrar man en elbil?

Det är viktigt att du väljer rätt försäkring för din elbil. Högvoltsbatteriet och bilens teknik kräver en specialförsäkring, och du behöver veta om försäkringen även täcker elbilens tillbehör. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad som gäller.

Halv- eller helförsäkring?

Många elbilar är nya med vagnskadegaranti, vilket gör att det oftast räcker med en halvförsäkring. Var då noga med att kontrollera att försäkringen ändå täcker det viktigaste. Kolla också hur hög självrisken är för vagnskadegarantin, så att du vet vilken kostnad det blir ifall du råkar ut för plåtskador.

Ingår bärgning om du får elproblem?

Hos en del försäkringsbolag ingår bärgning till verkstad om elen tar slut och du blir stående på vägen. En trygghet som bör finnas även i halvförsäkringen.

På MECA gäller nybilsgarantin för elbilar

Om din bil omfattas av nybilsgarantin, fortsätter den att gälla efter besöket hos oss. Det gäller så klart även för din elbil på någon av våra elbilsverkstäder. Vi utför service och reparationer enligt biltillverkarens anvisningar, och vi använder reservdelar enligt föreskriven kvalitet.