Dags att byta till vinterdäck?

Vi förstår att du vill köra på säkra vinterdäck – och vi vet när du måste byta.

Boka däckbyte

Vilka datum gäller för däckbyte till vintern?

Byt till vinterdäck mellan 1 oktober och 1 december

Enligt lag måste du köra med vinterdäck från och med 1 december. Men du kan byta redan från 1 oktober. Det gäller även för dubbdäck. Du får köra med dubbade vinterdäck från 1 oktober och fram till 15 april

Hos MECA får du mer än bara däckbyte

När vi byter dina däck gör vi även en ordentlig säkerhetskontroll. Vi kollar att mönsterdjupet är ok, kontrollerar lufttryck och bromsar samt säkerställer att dina däck inte är skadade. Allt detta tar inte längre tid än 15-20 minuter.

Vad kostar det att byta till vinterdäck?

På MECA kan du göra ett däckbyte från 250 kr. När du bokar på meca.se med ditt registreringsnummer får du reda på ditt pris.

Se till att byta till säkra vinterdäck

Ett vinterdäck måste ha ett mönsterdjup på minst 3 mm. Men om ditt djup är så pass lågt bör du skaffa nya däck, eftersom du ska köra med dem en hel vintersäsong till.

Måste du byta alla fyra vinterdäck?

Om du kör fyrhjulsdrift måste du byta alla fyra däck samtidigt. Om du inte kör med fyrhjulsdrift är det inte krav på att du måste ha fyra likadana däck.

De bästa däcken ska sitta på bakhjulen.

Du bör alltid ha två likvärdiga däck på samma axel, och här är det viktigt att montera de bästa däcken på bakhjulen. Det gäller både sommar som vinter, oavsett om din bil är framhjulsdriven eller bakhjulsdriven. Om de bästa däcken sitter på framhjulen ökar risken för sladd – speciellt om bilen är tungt lastad. Eftersom det är osäkert att köra med olika kvalitet på hjulen rekommenderar vi att du ALLTID byter alla däck, för din och andras säkerhet. 

Checka in dina vinterdäck på vårt hotell

Om du har lite plats hemma kan du förvara dina vinterdäck hos MECA. Då får du ett helhetspris inklusive förvaring och däckbyte med säkerhetskontroll. På vårt däckhotell är förhållandena perfekta för att förvara dina däck, vilket gör att däcken håller längre.