Boka däckbyte för din volvo!

Precis som för andra vanligt förekommande bilmärken behöver även volvobilar byta däck! Vi på MECA tar oss an uppdraget på största allvar. Boka däckbyte för din volvo hos en av våra MECA-verkstäder till ett fast pris.

Boka tid för däckbyte för din volvo

Vad ingår när jag byter däck hos MECA?

På MECA gör vi en ordentlig säkerhetskontroll vid varje däckbyte. Vi säkerställer att lufttrycket är rätt och att mönsterdjup på däcken håller måtten. Även bromsarna på din volvo kontrolleras och vi tittar efter eventuella skador på däcken.

Sedan vi kan också hjälpa dig att efterdra bultarna, vilket du bör göra efter 5-10 mil.

Vilka datum gäller för däckbyte?

Din bil ska ha vinterdäck vid vinterväglag mellan 1 december till 31 mars.Du får använda dubbade vinterdäck från 1 oktober till 15 april, men dessa däck är även tillåtna annan tid om det råder vinterväglag.

Däckbyte kallas även för hjulskifte.

Egentligen är däcket bara gummit, medan ett hjul utgörs av både däck och fälg. Det är viktigt att bilens hjul är i så bra skick som möjligt, både för din och andras säkerhet. Vid varje däckbyte går vi därför igenom flera steg.

Hur lång tid tar det att byta däck?

Ett däckbyte inklusive säkerhetskontroll tar cirka 15-30 minuter på en MECA-verkstad. Så du behöver inte vänta länge medan verkstaden byter dina däck.

Dags för däckbyte?

Vi förstår om du vill att varje däckbyte bara rullar på av sig självt.

Två gånger per år måste du byta däck på din bil. Gör det enkelt för dig själv och låt oss göra jobbet.

Boka nu

Ont om plats?

Checka in dina hjul på vårt däckhotell. Du får ett fast pris inklusive däckbyte plus däckhotell.